Definitie: Zoekmachine Marketing

Zoekmachine Marketing

Wat is zoekmachine marketing?

Zoekmachine marketingZoekmachine marketing is een aanduiding voor werkzaamheden met als doel een website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te plaatsen. In het Engels heet dit Search Engine Marketing. De afkorting is SEM en wordt ook in het Nederlands sporadisch gebruikt. Zoekmachine marketing bestaat uit organische marketing en Pay Per Click (PPC) marketing.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van een website, zodat deze optimaal scoort in de organische zoekresultaten. De volgende zaken o.a. zijn van invloed op de positie in zoekmachines:

  • De URL van de website en pagina’s
  • De content van de website
  • Inkomende links vanaf externe websites
  • Actualiteit van de website

Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel als SEO aangeduid. Dit is een afkorting van het Engelse Search Engine Optimization.

Adverteren in zoekmachines (SEA)

26301252501330zoekmachine-marketing1.jpgEen manier om direct bovenaan te staan in zoekresultaten is via advertenties. Google AdWords is het bekendste advertentieplatform om mee te adverteren in zoekmachines. Adverteerders betalen per click op een advertentie. De kosten van een click zijn afhankelijk van de concurrentie en de kwaliteit van de website. SEA is een veelgebruikte term en betekent Search Engine Advertising

Wat kan zoekmachine marketing voor u betekenen?

Heeft u een website? En u doet nog niet aan zoekmachine marketing? Een gemiste kans! Wij helpen u graag met het scoren van bezoekers. Neemt u contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.