Definitie: Google Ads

Google ads

Wat zijn Google ads?

Google ads zijn advertenties die je boven en naast zoekresultaten in Google ziet. Ook kunnen websites ervoor kiezen om Google ads te laten zien aan bezoekers. Ook als adverteerder kunt u ervoor kiezen om uw advertenties op interessante websites te laten tonen.

Google AdWords

Google ads maak je met Google AdWords, het advertentieprogramma van Google. In Google AdWords kiest u keywords, oftewel zoektermen, waarbij u uw advertenties wilt tonen. Keywords horen in een campagne en per campagne heeft u één of meerdere advertenties die worden vertoond. U betaalt per klik op een advertentie. Hoe hoger de concurrentie op een woord, des te meer u betaalt per click. Zo zal bijvoorbeeld adverteren op de term ‘roze kinderfietsjes’ niet heel hoog zijn. Het woord ‘Hypotheekadviseur’, is daarentegen een populair en duur keyword.

Advertenties in zoekresultaten

Hieronder ziet u een screenshot van advertenties boven en naast de zoekresultaten. De adverteerder die het hoogst staat in de advertenties, betaalt het meest per click. De hoogste advertenties krijgen vanzelfsprekend ook meer aandacht en leveren meer bezoekers op.

71091252498728google-ads.png

Inhoudsnetwerk

Hieronder ziet u een screenshot van het weblog van Nike. Zoals u ziet worden er relevante Google ads getoond. Deze zijn van webwinkels die Nike verkopen en er zit een link bij die mij herkent als Nederlandse bezoeker en daarom adverteert op korting op verzendkosten.

42791252498732google-ads-inhoudsnetwerk.png

Click2Result zorgt voor resultaat

Wilt u meer weten over Google ads en advertentiemogelijkheden? Of wilt u weten hoe wij zorgen dat u resultaten boekt met Google ads? Neemt u dan contact met ons op en wij vertellen u meer.